КАК СТРЕСЪТ МОЖЕ ДА СЕ ОТРАЗИ НЕГАТИВНО НА КОЖАТА ВИ

Стресът е част от ежедневието. Не можем да избягаме от работата си, сметките, предизвикатвата в отношенията ни с околните, политиката или дългия списък със задачи. Всъщност, според проучване за стреса на Американската психологична асоциация от 2017 г., повече от половината от анкетирани казват, че понастоящем изпитват най-високите нива на стрес, които могат да си спомнят някога. Добавете към това факта, че 45% също така страдат с месеци от безсъние, което доказва, че стресът има голямо влияние върху ежедневието ни.

Не е тайна, че стресът може да повлияе върху общото ни здравословно състояние или да влоши  съществуващ здравословен проблем. Реално най-видим ефект, повлиян от стреса, има най-големият орган – кожата. Ето какво може да причини стреса на кожата Ви и как да противодействате на всеки симптом.

Очаквайте суха и повяхнала кожа

Резките промени в “хормона на стреса” – кортизолът, и липсата на качествен сън са виновни за привидно повяхналата и суха кожа. Когато тялото Ви се стресира физически или емоционално, това води до  освобождаване на „повече от необходимите“ количества от този хормон. Кортизолът е необходим за функционирането на почти всяка част от човешкото тяло. Превишаването на този изключително важен хормон, може да доведе до различни  здравословни проблеми. За съжаление нивата на кортизола, за разлика от адреналина, изискват повече време да се нормализират. Рискът тук е, че стресът през деня може да Ви накара да почувствате същите симптоми като махмурлук и това да повлияе на спокойният Ви сън през нощта. Освен това, липидната бариера на кожата е отслабена от излишния кортизол, което намалява естественото производство на хиалуронова киселина в организма. Това означава, че способността на кожата да се хидратира намалява и се събуждате с повяхнала, суха кожа.

Решение: Започнете да отделяте нужното време за Вашия разкрасителен сън, защото кожата не може да се възстанови от стреса без почивка. Разработете си режим за лягане навреме. Тъй като този процес изисква повече време, ето какво можете да направите междувременно.  За да  помогнете на кожата да се хидратира и да подсили липидната бариера, използвайте лосиони, съдържащи хиалуронова киселина или витамин В3. Направете си неинвазивна мезотерапия с проникване с кислородна струя на 95% чиста хиалуронова киселина и мултивитаминен комплекс. Резултатите са очевидни само след една процедура – кожата става свежа, дълбоко хидратирана и с избистрен, сияещ тен.

Пригответе се за розацея и зачервяване

Погрешно е да се твърди, че розацеята се получава в резултат на стрес. По-скоро розацеята е хронично възпалително състояние, което се провокира от рязко повишаване на кортизола, който предизвиква верига от реакции в нервната система. Тъй като кортизолът се увеличава от стреса, нервната система реагира като освобождава химикали, наречени невропептиди и невротрансмитери. Те са виновниците, които предизвикват възпаление и разширяване на кръвоносните съдове. Тези симптоми се усилват при розацея.

 

Разрешение: За съжаление, най-доброто решение за ограничаване на ефекта от стреса върху розацеята, е да се освободите напълно от него. Може да помогне да направите списък с най-често срещаните случаи, които водят до стрес се опитате да ги избягвате. Но в случаите, когато стресът не може да бъде избегнат, обмислете лечение на розацея с помощта на радиочестотна терапия за стимулиране на производството на колаген, която ще задейства естествения лечебен цикъл на кожата. Venus Viva™ е най-адаптивният апарат за ремоделиране на кожата. Терапията за обновяване на дермата заличава редица недостатъци и стимулира по естествен път да се образуват колаген и еластин. След процедурата можете да се върнете към обичайната си грижа за кожата само след 24 часа.

Приемете, че стресът причинява бръчки

Докато добрият ген може да играе роля в забавянето на признаците на стареене, начинът на живот може да изтрие ползите от Вашето ДНК. Това е така, защото последиците от хроничния стрес се натрупват с течение на времето. Колкото по-често се стресирате, толкова повече симптомите ще се обострят, включително появата на дълбоки бръчки, които са много по-трудни за премахване само с козметика. Всъщност, причината за появата на бръчките, породени от стрес, е заложена във Вашето ДНК. Теломерите, които са окончанията на хромозомите, поддържат структурата на ДНК и предотвратят увреждане. Но с времето теломерите растат по-къси. Този естествен процес на стареене често води до фините линии и бръчките, които свързваме с годините, но стресът ускорява този процес.

Решение: Хидратацията на кожата е началото за предотвратяване на по-нататъшни щети. За да се сведе до минимум появата на щети, които вече са направени, помислете за серия от радиочестотни антиейдж процедури за намаляване на бръчките, които могат да задействат естествените процеси в кожата, за да изглежда тя по-гладка и свежа. Можете да се консултирате със специалист за пакет от процедури с Venus Legacy™. Терапиите са абсолютно безопасни и безболезнени, а чрез тях се стимулира образуването на колаген и еластин по естествен начин. Видим резулатат има още след първата процедура – кожата изглежда по-гладка, стегната и млада.

Появата на акне няма да спре

Последствията от хроничния стрес и безпокойството, причиняващи акне, са две: Първо, кортизолът стимулира мастните жлези в кожата, което ги кара да ускоряват производството на себум, което може да направи кожава Ви мазна, особено около брадичката и Т-зоната. На второ място, стресът влияе върху баланса на микробиологията, чувствителна бактериална екосистема в червата, като оказва влияние върху способността на тялото ви да ви предпазва от бактериите, причиняващи акне.

Решение: За да се предотвратят проблемите, дерматолозите могат да препоръчват лечения, съдържащи салицилова киселина или бензоил пероксид в комбинация с терапии за намаляване на стреса, за да се предотврати по-нататъшно проявяване на акне при възрастни. В случай, че вече имате белези, останали след лекувано акне, насочете се към апарати с нано-фракционна радиочестота. Терапиите с Venus Viva™ заличават белезите от акне, правят кожата на лицето по- гладка и с младежки, свеж вид.

За да научите повече за това как можете да промените ефекта на стреса върху кожата си чрез нехирургични терапии и процедури за грижа за кожата, направете консултация със специалист, който предлага Venus Legacy™ или Venus Viva™.

0 Comments

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Log in with your credentials

Forgot your details?