Стриите, които искаме да скрием

Стриите са сериозен проблем при повечето жени след отслабване или раждане. Десислава Деспотова работи като терапевт в естетично студио Beauty Point и се занимава с този проблем от няколко години. Нека чуем нейните съвети.

сп. The Beauty Magazine, текст  МИХАЕЛА САМАРДЖИЕВА, фотографии BEAUTY POINT

Десислава, знаем, че стриите са проблем, който е труден за третиране. Защо?

– Истината е, че стриите са сериозен козметичен проблем за жени и мъже, защото оказват влияние върху самочувствието ни. Трудно се третират, защото зависят от много фактори – генетични, степен на еластичност, предразположеност, плътност на кожата и дермата, предел на еластичност. Представете си, че кожата е ластик, който ние може да разтягаме до определен момент. След това той се къса. Същото е и със стриите. Но кожата ни не може да се „скъса“ буквално, а се разделят слоеве от дермата и епидермиса. Така виждаме стриите. Това реално са т.нар. линеарни атрофични лезии.

Може ли да се възстанови кожата напълно?

– Всеки път когато дойде клиент, му задавам въпроса: „Как си представяш крайния резултат?“. Ако той очаква бебешка кожа след една процедура, това означава да го подведа. Истината е, че имам клиенти с едва забележими стрии с уникални резултати, които искат още по-гладка кожа, и такива с много големи и дълбоки, при които 50% подобрение за тях е фамозен резултат.

Как можем да третираме стрии?

– Трябва ни хидратация – много вода, хидратанти, мазане на възстановяващи продукти. Имаме нужда от стимулатори на образуването на колаген – Venus Viva е нашият апарат бижу, който спаси много самочувствия. Постигаме уникални резултати и имаме доволни клиенти – всичко, което съм искала като терапевт. Нужни са още: кремове с витамин C и хиалуронова киселина и подобряване на кръвоснабдяването в зоната – при нас правим метода ендермология с LPG и подобряване на еластичността на кожата с радиочестотата, която дава изключителни резултати. Комбинираме технологията на Venus Legacy (мултиполярна радиочестота и магнитни полета) с тази на апарата ни Venus Viva – нанофракционна радиочестота, която освен всичко и подобрява кръвоснабдяването в зоната, което реално е част от комбинираното решение.

С какво апаратурата е по-добра от кремовете?

– С апарата Venus Viva предизвикваме два специфични ефекта в кожата – коагулация и аблация. Казано по-просто – „изрязва“ некачествената тъкан с висока енергия и същевременно повишава температурата в дермата до градуси, които предизвикват производство на колаген и клетъчна пролиферация. След процедурата кожата се възстановява до 3–4 дни, защото технологията не предизвиква силни травми на горния слой на кожата. След всяка следваща процедура виждам как кожата се възстановява, става все по-здрава и как стриите изчезват. Винаги съм смятала, че комбинираният подход е най-важен, затова в Beauty Point изготвяме индивидуална програма за третиране на този проблем – комбинация от апарати и козметика. За мен резултатите са важни, защото искам нашите клиенти да са щастливи и да имат самочувствие. Заедно ще намерим решението.

0 Comments

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Log in with your credentials

Forgot your details?