РАВНОМЕРЕН ТЕН, ГЛАДКА ТЕКСТУРА И СТЕГНАТА КОЖА

Как изглежда младата кожа? Факторите да изглежда кожата млада са много и различни, но има три основни признака в цялостното възприятие за възрастта на кожата: равномерен тен, текстура и колко стегната е тя.

Старенето на кожата е свързано с по-ниски нива на колаген и еластин. Тези протеини са основните „градивни елементи“ на младостта на кожата, химическите компоненти, които й придават плътност и еластичност и й позволяват да запази формата си. Без колаген и еластин кожата става по-податлива на замърсяване, увреждане и увисване. С течение на времето започва да губи своя равномерен тен, текстура и стегнатост, поради което изглеждаме по-стари за годините си.

Как можем да се сравим с признаците на стареене на кожата?

Равномерен тен

Възприятието за възрастта на кожата е силно повлияно от тена – има причина тъмните петна, видимите вени, зачервяването или нетипичното оцветяване да са свързани с въпроси за здравето и възрастта на кожата. В действителност, за да направят актьорите да изглеждат по-стари във филмите, холивудските гримьори често добавят кафяви петна по лицето. Това е така, защото експертите по кожата са доказали, че неравномерният тен и признаците на увреждане на кожата наистина карат хората да изглеждат значително по-възрастни, отколкото се чувстват.

Кремовете и серумите за грижа против стареене, както и слънцезащитните продукти, със сигурност могат да помогнат за подобряване на неравномерния тен на кожата, но комбинацията от мултиполярна радиочестота и пулсиращи електромагнитни полета може да предложи по-мощен удар. Тази комбинация помага по естествен път да се повиши образуването на колаген и еластин, което води до намаляване на често срещаните признаци на преждевременно стареене, включително слънчеви петна, обезцветяване, видими вени, фини линии и бръчки.

Текстура

Възприятието за възрастта на кожата също е силно повлияно от нейната текстура, въпреки че се различава по отношение на географските ширини, цвета на кожата и пола, общата тенденция е една: признаците на здрава, млада кожа изключват линии, петна и неравности. Проблемите на текстурата на кожата включват белези, стрии, розацея, разширени пори и бръчки.

При правилната терапия за възстановяване на кожата, хората, страдащи от тези състояния, могат да променят изцялото възприятието за себе си. За безопасно и ефективно третиране на преждевременните признаци на стареене, свързани с текстурата на кожата, най-ефикасни са терапиите с радиочестотна технология. При процедурите за ремоделиране на кожата се използват малки иглички, чрез които безопасно се прилага топлина (чрез нанофракционна радиочестота) през кожната повърхност. Този процес води до образуването на микроскопични ранички в дермата, които по естествен път заздравяват от само себе си. Така се отстраняват видимите признаците на кожно увреждане.

Стегната кожа

За някои възрасти, фините бръчки са нормални – правим мимикии и линиите се появяват и изчезват с тези движения –  на челото от тревога или предизвикани от смях около устните и очите. Те се наричат ​​динамични бръчки, които с течение на времето могат да се превърнат в по-обезпокоителни статични бръчки. За разлика от динамичните бръчки, статичните бръчки не изчезват с движенията на мускулите, което допринася за видимо по-възрастен външен вид. Тъй като кожата губи колаген и еластин, които й дават естествена способност да връща формата си, статичните бръчки ще останат и ще се задълбочат с течение на времето.

Козметичните продукти могат да помогнат, но статичните бръчки могат най-ефективно да се третират с усъвършенствана радиочестотна технология. Тези процедури за намаляване на бръчките работят за увеличаване на естественото производство на колаген за по-гладка и плътна кожа, с успеваемост от над 90%.

За да се стегне кожата, да се подобри текстурата и да се избегне неравномерния тен, тоест да се предотвратят признаците на преждевременно стареене, трябва да се избере индивидуален план с Venus Legacy или Venus Viva, консултиран с терапевт.

Процедурите с Venus Legacy оформят контура на тялото, стягат отпуснатата кожа, намаляват фините линии и бръчките по лицето и тялото, редуцират двойната брадичка и тъмните кръгове под очите, без да създават дискомфорт и без необходимост от възстановителен период. Venus Legacy използва комбинация от мултиполярна радиочестота и пулсиращи електромагнитни полета, чрез която се загрява подкожната тъкан, като така се стимулира образуването на колаген и еластин по естесвен начин. Процедурите са безопасни и ефективни, много подходящи за хора, чиято кожа започва да губи еластичността си или показва ранни признаци на отпускане и бръчки.

При процедурите за ремоделиране на кожата Venus Viva се използват малки иглички, чрез които безопасно се прилага топлина (чрез нанофракционна радиочестота) през кожната повърхност. Venus Viva предлага нехирургично решение на проблеми, при които е необходимо ремоделиране на кожата, за да се коригират кожни увреждания, като белези от акне, стрии, розацея, разширени пори, дълбоки бръчки, неравномерна текстура или пигментация на кожата. Venus Viva e първият нанофракционен радиочестотен апарат с наличие на скенер, даващ най-краткия възстановителен период в индустрията.

 

0 Comments

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Log in with your credentials

Forgot your details?